ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL YAŞAM PARKI
Büyükşehir Belediyesi tarafından tanzim edilen “Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi” içinde Hayvanat Bahçesi için 400 dönüm arazi tahsis edilmiştir.
Büyükşehir Belediyesi tarafından tanzim edilen “Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi” içinde Antalya Doğal Yaşam Parkı için 400 dönüm arazi tahsis edilmiştir. Antalya’ da her zaman eksikliği hissedilen Doğal Yaşam Parkı ve Rekreasyon alanı çalışmalarına 1989 yılında başlanılmıştır.
Antalya Doğal Yaşam Parkı kapladığı alanın büyüklüğü açısından Türkiye’ nin en büyük Doğal Yaşam Parkı olmamasına rağmen, arazinin doğal yapısının hayvanların yaşam standartlarına uygunluğu ile Türkiye’ nin en iyi Doğal Yaşam Parkı konumundadır. İçerisinde servis ve idari binası, sürüngenevi, kuşevi ve yazlık ve kışlık olarak yapılmış geyik, ceylan, karaca, yeleli koyun, kamerun koyunu, zebra, midilli atı, kanguru, aslan, kaplan, puma ve yırtıcı kuş barınakları ile doğal ve yapay gölet ve şelaleler bulunmaktadır.
Doğal Yaşam Parkının misyonu havası ve su kaynakları, gölleri, denizleri orman ve toprakları ile her gün biraz daha kirlenen, kirlendikçe bitkisel ve hayvansal çeşitliliği azalan hatta bazı türlerin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu dünyamızın bize ait coğrafyasında yaşayan insanlarımıza bu tehlikeleri anlatmak, doğa ve hayvan sevgisinin canlılığını ve sürekliliğini sağlamak ve eğitim çağındaki çocuklarımızın sosyal bilgiler, fen bilgisi, biyoloji ve hayat bilgisi derslerinde işledikleri konuların ve aldıkları teorik bilgilerin adeta bir canlı laboratuvar görevini yapmaktadır.
MİSYON VE VİZYON
Müdürlük Vizyonu:
Doğal hayatı korumak, nesli tükenmiş ve tükenmekte olan hayvanları temin ederek hayvanların barındırma, sağlık, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak. Nesli tükenmekte olan hayvanların çiftleşmesini sağlamak, eksik olan hayvan çiftinin alımını yaparak neslinin devamlılığını sürdürmek. Bu hayvanlardan fazla sayıda üreterek doğal ortamlarına bırakmak. Halkımızın çevreye ve hayvana karşı ilgi ve sevgisini arttırmak amacıyla ücretsiz veya düşük ücretli hayvan dağıtımını yapmak. Görselliği artırmak, doğanın bir parçası olan hayvanlar hakkında insanların kültürel zenginliklerine katkı sağlamak. Ekzotik hayvanların hastalıklarının teşhis, tedavileri ve rehabilitasyonları konusunda klinik hizmetleri vermek Yurt içinde ve yurt dışında hayvanat bahçemizin tanıtımını sağlamak. Hayvanların tanıtımı, beslenmesi, hastalıkları ve hayvan sevgisi konusunda bilgilendirme ve eğitim çalışması yapmak.
İLKELER:
Tür kapasitesini arttırmak. Ziyaretçi sayısını arttırmak. Hayvan sağlığını, beslenmesini ve bakımını bir program dahilinde yürütmek. Hayvan refahını arttırmak. Bütçe disiplinine uymak. Bilimsel ve teknolojiye uygun bir şekilde yapılanmak. Faaliyetlerimizi çevre ve insanlığa duyarlı hale getirmek. Personelin çalışma koşullarını ve standardını geliştirmek. Ziyaretçilere kaliteli hizmet vermek.
Ülkemizin turizm başkenti konumunda olan şehrimize yakışır bir hayvanat bahçesi olabilmesi için değişik türde hayvan alımları yaparak tür kapasitemizi zenginleştirmek, genel kitle tarafından tanınır hale gelip, ziyaretçi sayımızı artırmak. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği standartlarına uygun bir yapıya kavuşmaktır.
ANTALYA DOĞAL YAŞAM PARKI ÜCRET TARİFESİ * 12 yaş altı okulları ile gelen öğrenci gruplarından ücret alınmaz sadece getiren araçtan ücret alınır. * Orman Genel Müdürlüğü, Gazi ve Şehit yakınları ile Engelli Bireyler ücretsiz giriş yaparlar. (engelli bireyin yanındaki sadece bir refakatçiden ücret alınmaz. Araç içerisinde fazla kişi var ise araç ücreti talep edilir.) * Emniyet Genel Müdürlüğü, Askeriye ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına %50 indirim uygulanır. * İndirim ve ücretsiz giriş için kurum kartı gösterilmesi zorunludur. * Otobüs, Minübüs vb araçlarla yapılan toplu girişlerde binek araç girişi için olan ücret dört kişi için uygulanır ve her dört kişilik grup için ayrıca hesaplanarak toplam giriş ücreti belirlenir.
ANTAYA DOĞAL YAŞAM PARKINA ULAŞIM
Tramvay ile geleceksiniz FATİH yazan son durakta inerek üst geçitten karşıya geçip yaklaşık 15 dakika yürüyerek giriş yapabilirsiniz .
Otobüs ile gelecekseniz 11419/ BLV- 14 durağında inerek ya da 11298/ BLV 11 Durağında indikten sonra üst geçitten karşıya geçerek yaklaşık 15 dakika yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz.
(Bu duraklardan geçen otobüsler:506, 509, DC15, DC15A, DC27, DC27A, DC79, DM85, DM85A, DM86, KF52, MC58, MC68, MD77, MD77A, SD20, SD20A)
Araç ile gelecekseniz Antalya – Burdur yolu olan Akdeniz Bulvarı üzerinden yönlendirme tabelaları bulunmaktadır.
Cezaevi kavşağından yan yola girerek (3266 Sokak) bahçemizi gelebilirsiniz.
İletişim
Email: info@antalya.bel.tr
Telefon: 0242 332 32 32